Augmentarea punctului G cu acid hialuronic

O viață sexuală satisfăcătoare este o dorință a fiecărui cuplu.

Chiar daca unii afirmă că sexul nu este cel mai important lucru dintr-o relație, lipsa libidoului, disconfortul in zona intima si lipsa orgasmelor pot duce la compromiterea relației de cuplu, pe termen lung.

Din fericire, în ultimii ani s-au făcut o serie de progrese într-o nouă supraspecializare-estetica ginecologică, iar aceste proceduri ajută la imbunatatirea aspectului si functionalitatii genitale, la creșterea plăcerii în timpul contactelor sexuale, la cresterea increderii in sine.

Procedurile de estetică ginecologică sunt extrem de utile pentru a crește calitatea țesuturilor din zona genitală (tonifiere, lubrefiere, creșterea sensibilității).

Dintre aceste proceduri (majoritatea neinvazive) face parte si “Augmentarea punctului G”.

Pentru a înțelege acestă procedură, va trebui să ne întoarcem în timp, când medicul de origine germană Ernst Gräfenberg a descoperit că prin stimularea peretelui vaginal anterior (partea comună cu uretra), femeia ajunge la orgasm.

Acest punct G a fost denumit G-Spot, după Gräfenberg.In ultimii ani, este cu o incidenta tot mai mare, solicitarea unei proceduri medicale care implica injectarea unui filler (acid hialuronic) în punctul G pentru a mări volumul acestuia.Această procedură neinvazivă presupune mărirea punctului G prin injectarea unei substante care volumizeaza zona, producându-se o fricțiune crescută în timpul actului sexual, deci și senzații mai intense.

O parte din nervii care deservesc zona clitoridiană își concentrează terminațiile nervoase în zona peretelui vaginal anterior, la aproximativ 2-4 cm de meatul urinar, formând punctul G. Această zonă este ușor accesibilă ginecologului, care poate administra injecția fara dificultate.

Injectarea acidului hialuronic la nivelul punctului G este o procedură ce durează câteva minute și după care se poate iniția contactul sexual chiar și la 6 ore distanță.

Cui i se adresează Augmentarea Punctului G

 • paciente care au experimentat orgasmul vaginal, dar punctul G a devenit greu accesibil după nașteri vaginale, prin lărgirea vaginului
 • paciente care nu reușesc să aibă orgasme și sunt nemulțumite de viața lor sexuală. 

Pentru că suntem într-o eră în care femeia se pune și pe ea pe primul loc, oferim acest tratament la Gyniclinique pentru ca pacientele noastre să nu fie doar sănătoase, ci să se și bucure de feminitatea lor.

Cum se face pregătirea pentru Augmentarea punctului G?

 1. consultul ginecologic – înainte de a face această procedură, ne vom asigura că nu există nicio patologie ginecologică malignă și vom încerca să determinăm motivul disfuncției sexuale.
 2. auto-examinarea – pacienta se va auto-examina, pentru a observa care porțiune intravaginală este mai plăcută la atingere. Bazandu-se pe această informație, medicul ginecolog va face măsurătorile necesare.
 3. injectarea – înainte de injectarea acidului hialuronic, se va aplica un anestezic local (crema si injectie), apoi se va face procedura.

Contraindicații

Augmentarea punctului G este o procedură cu riscuri minime, dar există o categorie de paciente pentru care efectele adverse ar putea fi importante:

 • diabet
 • boală cardiacă
 • boli psihice

Alte detalii despre Augmentarea punctului G

 • este o procedură minim-invazivă – durează câteva minute, iar refacerea este imediată. După 6-12 ore de la administrare, puteți reîncepe activitatea sexuală;
 • efectele durează 4-6 luni – după această perioadă se recomandă repetarea procedurii;
 • folosirea tampoanelor nu este o contraindicatie – pentru pacientele care folosesc tampoane, în timpul menstruației, nu există contraindicații
 • nu este influentat ciclul menstrual – procedura de augmentare a punctului G nu afectează ciclul menstrual
 • Reactiile adverse sunt minime . Deoarece fillerul folosit este extrem de bine tolerat de organism (acidul hialuronic este folosit în cosmetică de ani buni), reacțiile alergice sunt aproape inexistente.

Pe langa reactiile alergice, rareori pot sa apara mici sângerări și mici hematoame localizate la locul injectării. Acele utilizate sunt foarte subtiri de aceea incidenta acestor reactii secundare este foarte mica.

Se poate asocia Augmentarea punctului G cu alte proceduri de estetica ginecologica?

Augmentarea punctului G se poate face ca procedura unica sau în asociere cu injectare PRP ( platelet rich plasma) la nivelul vaginului si clitorisului sau proceduri de laser vaginal(dar nu in aceeasi sedinta), pentru a crește libidoul și calitatea orgasmului.

Cui se adreseaza aceste proceduri de estetica ginecologica?

Aceste proceduri se adresează femeilor de orice vârstă care doresc o creștere a calității vieții intime .  Ele duc, in acelasi timp, la cresterea increderii in sine a femeii si la o viata de cuplu armonioasa.

Daca doriti mai multe informatii despre Augmentarea punctului G, va puteti programa la Gyniclinique, la medicii nostri specialisti in Estetica si functionalitate genitala.

Tel. 0721-136436/ 0256-492235.